trešdiena, 2016. gada 24. augusts

Ātro kredītu devēju vietnes

Īstermiņa un citu distances kredīta devēju vietnēs ir jāizveido savs klienta konts jeb profils. Tajā tiek apkopota visa informācija par esošajiem kredītiem. Ir pavisam viegli šo informāciju iegūt no mājaslapas, un Jums vairs nevajag atcerēties maksājuma datumu, ne arī nēsāt līdzi līguma izdruku - viss ir atrodams elektroniskā versijā vienuviet.

Pozitīvie brīdinājumi par aizņemšanos

Ir labi ne vien iegūt izdevīgāko aizdevumu, bet arī bezmaksas padomus vienkāršākai kredīta atmaksai. Paralēli kredītu procentu salīdzināšanai Jūs internetā varat izlasīt arī labas prakses piemērus. Tādus piedāvā gan paši kredītu izsniedzēji, gan Patērētāju tiesību aizsardzības centrs. It visur Jūs tiekat brīdināti par apdomīgu aizņemšanos. Lai tas Jūs nesatrauc! Labāk piecreiz apsvērt kredītu, nekā paņemt savai maksātspējai neatbilstošu aizdevumu. Jums jāsaprot, ka kredīta neatmaksāšana var izraisīt tālejošas sekas - sākot ar kredītu piedzinēju interesi par Jums, beidzot ar sabojātu kredītvēsturi. Pēdējā gadījumā Jums nav izredžu viegli atgūt kredīta devēju uzticēšanos.

Kredīta atmaksa elektroniskajā vidē

Kad būsiet noformējis savu aizņēmumu internetā, Jums tikai atliks turpināt tādā pašā veidā un sev pieņemamā laikā. Ikviena banka piedāvā internetbankas pakalpojumus, kas ar kodu kartes palīdzību ļauj apmaksāt jebkurus tēriņus Jūsu ienākumu robežās. Varat arī noformēt automātisko maksājumu, un Jūsu vietā pārskaitījumu veiks kredītiestāde.

Tehnoloģiju attīstība nav tikai vārds - tā ir arī reāla iespēja izmantot jaunākās tehnoloģijas savā labā.

Kā nesatraukties par naudu


  • Nesalīdziniet sevi ar citiem

Kaimiņu pagalmā zāle allaž zaļāka? Neticiet tam, ko redzat! Arī apskaustajam kaimiņam (draugam, paziņam, tenisa zvaigznei, aktrisei) ir savas problēmas, kuras Jūs droši vien nemainītu pat pret viņa pelnītajiem tūkstošiem. Mainītu? Diez vai šāds darījums ir iespējams.

  • Strādājiet, un Jums būs

Neatceros autoru šim citātam, bet padoms ir gana noderīgs visu paaudžu pelnītājiem. Protams, ar nosacījumu, ka patiešām pelnāt. Ja varat godīgi atzīt, ka strādājat tik, cik spējat, un neesat parādā kafijas pauzēm un tukšām pļāpām darbavietas kafejnīcā, tad viss kārtībā. Darba daudzums nav proporcionāls tā apmaksai? Varbūt Jums patiesībā nepieciešama atpūta, nevis vairāk naudas. Raizes par to nudien nepalielinās līdzekļu iekrājumus.

  • Kontrolējiet savus ieņēmumus un izdevumus

Citiem vārdiem sakot, sastādiet savu personīgo vai ģimenes budžetu. Taupīgi rīkojoties, var daudz vairāk iekrāt, kā pastāvīgi kaut ko sev aizliedzot. Ja Jums būs rūpīgi uzskaitīti visi tēriņi, varēsiet izanalizēt tos un pieņemt lēmumus, kā tērēt prātīgāk.

  • Sastādiet arī nākotnes izdevumu plānu

Ja Jums vienmēr ir pa rokai vajadzīgo pirkumu saraksts, pastāv daudz mazāka iespēja, ka novirzīsieties no budžeta plāna. Pieturoties pie šī saraksta, mazāk varbūtības (un naudas) atliks spontānajiem pirkumiem, un pēkšņas iegribas tiks iegrožotas ar reālo līdzekļu pieejamību. Tērējiet atbilstoši saviem ienākumiem. Nekas labs nav gaidāms, ja pārsniegsiet ieņēmumu apjomu - Jums būs jāaizņemas vai nu ātro kredītu aizdevēju uzņēmumos, vai bankā, noformējot overdraftu. Procenti par kredīta lietošanu pievienosies Jūsu ikmēneša tēriņiem.

pirmdiena, 2016. gada 8. augusts

Aizdevums mašīnas iegādei

Aizvien biežākā parādās papildu vajadzības un lietas, bez kurām nevaram iztikt, tehnoloģijas attīstās un kurš mūsdienas var iztēloties bez interneta? Tieši tāpat ir ar daudzām citām lietām. Mūsdienās viss notiek straujāk, nekā varētu likties un katrs no mums vēlas iegādāties sev kādu lietiņu, kādam tā varbūt nav tik ļoti nepieciešam, taču citam – svarīga darba prioritāte, vai instruments ar ko nokļūt uz darbu. Šoreiz runājot par automašīnas iegādi. Dati liecina, ka arvien vairāk cilvēki izvēlas uz savu darbavietu nokļūt nevis ar sabiedrisko transportu, kājām vai riteni, bet gan tieši ar automašīnu, jo tas radot komforta sajūtu un protams – lielākajā daļā gadījumu, tas ir ātrākais veids, kā kaut kur nokļūt. Taču problēma ir tajā, ka automašīnas nav nekāds lētais prieks un jāatceras, ka pēc tās iegādes tās vajag uzturēt un maksāt arī dažādus nodokļus, taču ne par to ir stāsts. Lielisks piemērs – Tu iekārtojies jaunā un superīgā darba vietā, tas ir labi atmaksāts, taču pēkšņi tevi pārmet uz citu nodaļu, kas atrodas citā pilsētā, priekšnieks liek izvēlēties, vai nu Tu dodies strādāt uz izvēlēto pilsētu vai zaudē darbu, pietam ņem vērā, ka tev nav automašīnas! Lielākā daļa visticamāk apsvērtu iespēju pirkt automašīnu, jo labi atmaksātā darbā to taču pavisam noteikti var atļauties vai ne? Tomēr nopirkt pat lietotu automašīnu uzreiz ir padārgi, tāpēc palīgā nāk kredītu un aizdevumi, kas paredzēti tieši mašīnas iegādei.

Šādus aizdevumus var aizņemties gan bankās, gan arī dažādās kredītu kompānijās, kā piemēru var minēt ta.lv Liels ieguvums ir tiem, kas tikko sasnieguši 18 gadu vecumu un jau strādā oficiālā darbā, jo nosacījumi, lai paņemtu aizdevumu mašīnas iegādei ir salīdzinoši vienkārši un pat ja Tev ir 18 gadi un Tu strādā oficiālā darba vietā, tad Tev nebūs nekādu problēmu iegūt aizdevumu mašīnas iegādei. Protams, nākamais jautājums ir, cik lielu aizdevumu tu varēsi saņemt.

Jāņem vērā, ka cilvēki parasti nevēlas ņemt lētu mašīnu, kas drīz vien var radīt papildu izmaksas, par tās remontēšanu, tāpēc lielākā daļa skatās un dārgām mašīnām, pārlieku dārgām, kuras fiziski nevar atmaksāt ar naudu, ko saņem darbā. Tāpēc jāizvēlas zelta vidusceļš un jāpērk mašīnas, kas nav ne veca, nedz arī pārāk jauna.