ceturtdiena, 2016. gada 22. septembris

Aizdevums mašīnas iegādei

Salīdzināšana piedāvā daudz labu ideju, kur noformēt auto kredītu. Vispirms jāatzīmē, ka pastāv gan kredīts, kuru izlietosiet mašīnas pirkšanai, gan arī līzings, kas praktiski nozīmē to pašu, tikai automašīna līdz kredīta atmaksas noslēgumam būs līzinga iestādes īpašums. Lūk, Swedbank uzskatāmi attēlo auto kredīta un auto līzinga nosacījumus un priekšrocības: ->. Kā redzams, prasības abu aizņēmuma veidu noformēšanai ir atšķirīgas, bet tās nosaka kārotā auto cena. Tā kā līzingu par mašīnas pirkumu parasti noformē jaunām un mazlietotām automašīnām, tad summas, kas apgrozās šajā lauciņā, ir augstākas, kā kredīta finansēšanas piedāvājumam. Līdz ar to arī atmaksas termiņš ir iespējams ilgāks, taču nepieciešama pirmā iemaksa. Kredīta gadījumā pirmā iemaksa nav vajadzīga, taču kredītā varat saņemt mazākas summas (tikai līdz 12 000,- EUR). Turpretī līzinga situācija paredz auto vērtību, sākot no 5 000,- EUR, un šīs summas griesti nav noteikti. Abos aizdevumu veidos svarīgi, cik lieli ir Jūsu ienākumi mēnesī. Ja tie veido ne mazāk, kā 600,- EUR, arī procentu likme (8-17 %) ir mazāka nekā standarta patēriņa kredīta piedāvātā (sākot no 16 %). Kredīts par automašīnas iegādi paredz tūlītēju reģistrāciju uz kredīta ņēmēja vārda, bet ar līzingu noformēts auto kredīts dos tiesības auto lietot kā tā turētājam.

SEB banka atspoguļo atšķirības starp dažādiem līzinga veidiem, turklāt tie pieejami gan jauna, gan lietota auto iegādei ->. Finanšu līzinga piedāvājumā auto ir Jūsu īpašums, līdzko izmaksāta visa kredīta summa. Tad šo auto iespējams arī pārdot, saņemto naudu ieguldot jaunā finanšu līzingā un iegūstot jaunu automašīnu. Operatīvais līzings, citiem vārdiem runājot, ir mašīnas noma. Mēs maksājam par auto izmantošanu noteiktu periodu - tādus kā nomas maksājumus. Visu šo laiku mēs auto nomājam, jo ir paredzēts noteikts nobraukums un nolietojums, uz kuru balstās arī ikmēneša nomas maksājumu aprēķins. Taču šī termiņa beigās vai nu iegūsim auto savā īpašumā, turpinot izmaksāt atlikušo summu, vai arī slēdzam nākamo operatīvā līzinga līgumu un iegādājamies jaunu auto. Šis finansējuma veids acīmredzot noderīgs tiem, kuri vēl domā par konkrētās markas automobiļa piemērotību sev. Savukārt pilna servisa auto līzings parūpēsies arī par tādām „ekstrām” (atkarībā no aizdevēja kompānijas politikas), kā ziemas riepu komplekta, apdrošināšanas, tehniskās apkopes un mazgāšanas izdevumu iekļaušanu līzinga maksājumos. Tas ir parocīgi, jo mazāk raižu sagādā auto lietotājam.

Aizdevums mašīnas iegādei ir vienkārši saprotams: mums jāatbilst noteiktu ienākumu saņēmēju līmenim, kā arī jāizvēlas pareizais kredīta veids.

svētdiena, 2016. gada 18. septembris

Vai tu strādā savā īstajā profesijā?

No rīta grūti piecelties un motivēt sevi doties uz darbu, darbā pārsvarā esi saīdzis, kašķīgs un neapmierināts, darbs nesniedz gandarījumu un tu visu laiku pavadi sapņojot par to ka varētu darīt ko citu? Tie ir tikai daži kritēriji, kas liecina par to, ka, iespējams, nestrādā savā ideālajā un īstajā profesijā. Bet kā zināt, ka esi savā vietā un šī konkrētā profesija ir tev piemērota? Tālāk aprakstīti tikai daži kritēriji, kuri var liecināt par to, ka esi atradis savu īsto vietu un strādā savā īstajā profesijā.

Gandarījums par paveikto

Viens no kritērijiem, kas varētu liecināt par atrašanos īstajā vieta, ir labsajūta un gandarījums, ko sniedz labi padarīts darbs, nodots projekts, noslēgts darījums utt. un vēlme cīnīties un sasniegt jaunus un augstākus mērķus profesijas vai nozares ietvaros, kas palīdzētu sevi realizēt, gan kā labu darbinieku, gan kā cilvēku.

Ja atnāc uz darbu un nākošreiz, paskatoties pulkstenī, nākas secināt, ka jau drīz jādodas mājās, var liecināt par divām lietam, pirmkārt, tev var būt ļoti daudz dažādu pienākumu un esi noslogots, otrkārt, tev konkrētais darbs ļoti patīk un laiks paiet nemanot. Abos gadījumos pastāv iespēja, ka dari tieši to, ko tev būtu jādara.

Mācies un apgūsti jaunas lietas

Ja visu laiku darbā jāmācās un jāapgūst jaunas lietas, tādējādi tu sevi spēj attīstīt, pilnveidot savu iemaņu krājumu tas ir milzīgs ieguvums. Ja tev tas sagādā prieku un ar azartu meties jaunos izaicinājumos, nāksies atdzīt, ka esi atradis sev piemērotu un atbilstošu nodarbošanos.
110%

Vēl labs un pārbaudīts veids, kā pārbaudīt, vai dari to, kas ir tavs patiesais aicinājums ir, izvērtējot tieši tavu darbību no malas. Ja jūties, kā zivs ūdenī, tas ir, profesionāli tiec galā ar darba pienākumiem, ieguldot visu savu spēku un enerģiju, nesaudzējot sevi, tev tas sagādā prieku un cilvēki to novērtē, visticamāk būsi piemērots ieņemtajam amatam un nav jādomā par karjeras maiņu.