pirmdiena, 2018. gada 30. jūlijs

Internets Rīgā

Interneta provaideru piedāvājums Latvijā var atšķirties dažādās teritorijās. Rix atrodas pavisam centrā, tāpēc tur iespējami praktiski visi pieslēguma veidi. Iedzīvotāji sniedz ziņas, ka lielā daļā mājsaimniecību tiek lietots DSL internets. Kuru lietotāji jau novērtējuši pateicoties signāla stabilitātei, datu pārraides ātrumam un pieslēguma kvalitātei. DSL interneta pieslēgumam tiek izmantots esošais telefona vara kabeļu tīkls, kuru var izmantot arī interneta un televīzijas datu pārraidei.

Tikpat populārs Rīgā ir arī bezvadu internets, jo šajā pilsētā par zonas pārklājumu nevar sūdzēties. Pieejamo provaideru skaitā ir TRIATEL jaunākās paaudzes bezvadu internets, kas tagad ir pieejams visur un ikvienam. Citi dod priekšroku kompānijas BALTICOM internetam. Jāteic, ka līdz šim nav veikts uzskaitījums, kuru no mobilo sakaru operatoriem (LMT, Tele-2 vai Bite) vairāk izmanto apkaimē, jo daļai bezvadu interneta pieslēgumu nav līgumsaistību – to var papildināt ar karšu palīdzību, kas ir līdzīgi, kā telefona kredīta papildināšana. Vienīgais bezvadu interneta mīnuss ir datu apjoma ierobežojums, kā arī izmaksas. Taču šo problēmu atrisina, piedāvājot WIFI (bezvadu internetu) lietot gan mājās, gan wifi pieslēguma punktos visā Latvija. Ja būsiet šī pakalpojuma abonents, tad bezvadu tīklā varēsiet sūtīt neierobežota apjoma failus jeb datus.

Salīdzinoši mazāk Rīgā tiek lietots radio internets. To iespējams ierīkot vietās, kur nav pieejams cita veida interneta pieslēgums. Lai uzstādītu radio internetu ir nepieciešama antena, ko meistari parasti uzstāda uz Jūsu mājas jumta (vai uz gara masta pagalmā). Jāatceras, ka bieži vien interneta kvalitāte būs atkarīga no laika apstākļiem. Kā redzam, tad arī Rīgā ir interneta pieslēgumu daudzveidība un klientam pastāv izvēles brīvība.

Nav komentāru: