svētdiena, 2016. gada 18. septembris

Vai tu strādā savā īstajā profesijā?

No rīta grūti piecelties un motivēt sevi doties uz darbu, darbā pārsvarā esi saīdzis, kašķīgs un neapmierināts, darbs nesniedz gandarījumu un tu visu laiku pavadi sapņojot par to ka varētu darīt ko citu? Tie ir tikai daži kritēriji, kas liecina par to, ka, iespējams, nestrādā savā ideālajā un īstajā profesijā. Bet kā zināt, ka esi savā vietā un šī konkrētā profesija ir tev piemērota? Tālāk aprakstīti tikai daži kritēriji, kuri var liecināt par to, ka esi atradis savu īsto vietu un strādā savā īstajā profesijā.

Gandarījums par paveikto

Viens no kritērijiem, kas varētu liecināt par atrašanos īstajā vieta, ir labsajūta un gandarījums, ko sniedz labi padarīts darbs, nodots projekts, noslēgts darījums utt. un vēlme cīnīties un sasniegt jaunus un augstākus mērķus profesijas vai nozares ietvaros, kas palīdzētu sevi realizēt, gan kā labu darbinieku, gan kā cilvēku.

Ja atnāc uz darbu un nākošreiz, paskatoties pulkstenī, nākas secināt, ka jau drīz jādodas mājās, var liecināt par divām lietam, pirmkārt, tev var būt ļoti daudz dažādu pienākumu un esi noslogots, otrkārt, tev konkrētais darbs ļoti patīk un laiks paiet nemanot. Abos gadījumos pastāv iespēja, ka dari tieši to, ko tev būtu jādara.

Mācies un apgūsti jaunas lietas

Ja visu laiku darbā jāmācās un jāapgūst jaunas lietas, tādējādi tu sevi spēj attīstīt, pilnveidot savu iemaņu krājumu tas ir milzīgs ieguvums. Ja tev tas sagādā prieku un ar azartu meties jaunos izaicinājumos, nāksies atdzīt, ka esi atradis sev piemērotu un atbilstošu nodarbošanos.
110%

Vēl labs un pārbaudīts veids, kā pārbaudīt, vai dari to, kas ir tavs patiesais aicinājums ir, izvērtējot tieši tavu darbību no malas. Ja jūties, kā zivs ūdenī, tas ir, profesionāli tiec galā ar darba pienākumiem, ieguldot visu savu spēku un enerģiju, nesaudzējot sevi, tev tas sagādā prieku un cilvēki to novērtē, visticamāk būsi piemērots ieņemtajam amatam un nav jādomā par karjeras maiņu.