pirmdiena, 2015. gada 7. septembris

Kosmētika

Zem vārda kosmētika slēpjas daudz un dažādi ķermeņa, matu un nagu kopšanas un izdaiļošanas līdzekļu visu dzimumu un vecuma grupu pārstāvjiem. Kosmētikas pamatnosacījums ir ne tika cilvēku izdaiļot, bet arī pozitīvie iedarboties un kopt konkrēto ķermeņa daļu, kam tā tiek lietota, tieši tāpēc izvēloties kosmētiku ir jāseko līdzi tam, lai tā būtu kvalitatīva un patiešām uzlabotu jūsu ādas, nagu vai matu stāvokli nevis pasliktinātu to.

Bieži vien pērkot kosmētiku internetā lielāku uzmanību pievēršam nevis tās sastāvam un tā pozitīvajai vai negatīvajai ietekmei uz ķermeni, bet gan cenai, kas bieži vien ir ļoti mānīga. Kosmētikas cenas internetā var atšķirties arī pēc tādiem kritērijiem kā zīmols, sastāvā ietvertas lētāks vai dārgākas vielas, produkta ietekme uz ķermeni. Tas, ka kosmētikas cena pieskaitāma pie salīdzinoši augstas vēl nenozīmē, ka tā ir ļoti kvalitatīva un pretēji, jo visu nosaka tas, no kā tā sastāv un kā ietekmēs jūsu ķermeni.

Lai pilnībā parūpētos par jūsu ķermeni, bez dekoratīvās kosmētikas, kura ir neatņemam sastāvdaļa katras sievietes ikdienā, ir jālieto arī specializēti ķermeņa kopšanas līdzekļi, jo tikai tā ir iespējams iegūt mirdzošus matus, jauneklīgu un starojošu ādu, kā arī stiprus nagus.

Kopjot matus 3 galvenie kosmētikas līdzekļi ir:


  • Šampūns
  • Kondicionieris
  • Matu maska (vismaz 1x nedēļā)

Šie trīs komponenti ir kā bāze, lai mati būtu veselīgi un gatavi ikdienas skarbajiem apstākļiem, turklāt regulāri lietojot visus 3 komponentus mati labāk uzņems arī papildus matu veidošanas un uzlabošanas līdzekļus.

Kopjot sejas ādu arī vajadzētu atcerēties par 3 kopšanas līdzekļiem:


  • Attīrītāju – tā var būt želeja vai kāds cits mazgāšanas līdzeklis
  • Tonizētāju – sejas toniks
  • Krēmu – dienas vai nakts

Tāpat kā matu, tā arī sejas kopšanā šie līdzekļi ir kā bāze visām tālākajām darbībām.

Kas ir kosmētika

Kosmētika ir plašs termins, kas var atsaukties gandrīz uz jebkuru produktu, ko persona izmanto, lai uzlabotu savu izskatu. Tas var ietvert dažādus ādas mitrinātājus un ādas tīrīšanas līdzekļus, ko cilvēki izmanto. Tas var attiekties arī uz matu kopšanas produktiem, piemēram, šampūniem, kondicionieriem un krēmiem. Pievienojiet losjonus, dezodorantus un citus ķermeņa krēmus šim sarakstam. Ir kosmētika, kas piedāvā cilvēkiem iespēju kļūt skaistiem no ārpuses, bet ir arī kosmētika, kas sola likt cilvēkiem justies skaisti gan no iekšpuses, gan ārienes. Šai kosmētikai, iespējams, ir ārstnieciskas īpašības.

Pareizi izvēloties un lietojot kosmētiku ar laiku jūsu āda, mati un nagi staros arī bez speciālu procedūru vai liela daudzuma citu kosmētisko līdzekļu palīdzības. Perfektu izskatu saglabāt nav grūti, ir tikai jāzina kā.