otrdiena, 2015. gada 20. oktobris

Matu kosmētika

Mati jau kopš tālas senatnes ir uzskatīti par vienu no skaistākajām ķermeņa rotām, tāpēc visos laikos un visos kontinentos matu kopšanai un to izskatam ir pievērsta īpaši liela vērība.

Mūsdienās matu kopšanas līdzekļu klāsts ir tik liels, ka pat rūdītākais kosmētikas pazinējs var apjukt. Kas tad īsti ir tie visi matu struktūras uzlabotāji, sakņu stiprinātāji, kupluma radītāji un kā izvēlēties labāko šampūnu no vairākiem desmitiem pieejamo.

Lai būtu vienkāršāk izvēlēties iesākumā jums būtu jānoskaidro savs matu tips un galvas ādas īpatnības, respektīvi, jums jāpadomā vai jūsu mati mēdz ātri taukoties vai arī tie izskatās sausi un ir lūztoši vai arī jūs jau kādu laiku mēģiniet tikt vaļā no blaugznām. Kad matu tips un galvenās īpašības noskaidrotas atkrīt aptuveni puse no veikalu piedāvājuma klāstā esošās kosmētikas matiem.

Matu tips

Matu tips ir viens, bet ne galvenais rādītājs pēc kā izvēlēties matu kosmētiku. Pats svarīgākais un noteicošākais punkts izvēloties matu šampūnu, balzāmu vai ko citu ir tā sastāvs. Vairākas ķīmiskās vielas ko izmanto matu kosmētikas ražošanā ar laiku atstāj negatīvu iespaidu uz cilvēka veselību, turklāt to klātbūtne mēdz negatīvi ietekmēt arī galvas ādas stāvokli. Vienas no negatīvu iespaidu atstājošajām vielām ir parabēni.

Pareizā kosmētika matiem

Izvēloties pareizo bāzes kosmētiku matiem, tas ir šampūnu, kondicionieri un matu masku ir iespējams samazināt arī citas matu kosmētikas patēriņu, jo ar 3 komponentu regulāru un pareizu lietošanu ir iespējams panākt arī matu kuplumu, mirdzumu un vieglākas veidošanas efektu.

Izvēloties matu kosmētiku

Izvēloties matu kosmētiku svarīgi ir skatīties nevis uz zīmolu, bet gan uz sastāvu un to kāda veida matiem šis produkts paredzēts. Izvairīties no kaitīgām ķīmiskām vielām var palīdzēt uz iepakojuma uzdrukātie Eiropas vai pasaules piešķirtā sertifikāta simboli. Ja konkrētajam produktam šāds sertifikāts piešķirts, tas nozīmē, ka tajā nav veselībai kaitīgu ķīmisku vielu un produkts ir pārbaudīts.
Kas ir kosmētika matiem

Kosmētika matiem ir kā ēdiens un apģērbs jums pašam, tā dod enerģiju, turklāt pasargā tos no ārējās vides negatīvās ietekmes.