trešdiena, 2016. gada 20. janvāris

Matu krāsošana

Daudzām sievietēm matu krāsošana un pareizās krāsas atrašana vēl aizvien ir kā liela laimes spēle ar pārsteiguma efektu brīdī, kad jāskatās, kas tad beigās būs sanācis. Izvēloties jaunus matu toņus pārsteiguma efekts ir neizbēgams, jo mainoties tonim mainās arī jūs koptēls, taču krāsas toni, kādā gala rezultātā būs nokrāsojušies jūs mati var viegli prognozēt, ja vien zina dažus pamatnoteikumus matu krāsošanā.

Matu krāsas toni, nekad nevajadzētu noteikt pēc tā, kas redzams modei uz krāsas paciņas, bet gan pēc jūs esošā matu krāsas toņa. Ja jūs mati ir gaiši tad vairums matu krāsu tos nokrāsos 4 toņus tumšākus un 3 toņus gaišākus, ja jūsu mati ir tumši, tad varat tikt pie 3 toņus gaišākiem vai ļoti tumšiem matiem, taču matu krāsa tumši brūnus matus nekad nespēs padarīt blondus, to iespējams panākt tikai ar ķīmisko balinātāju palīdzību.

Lai vieglāk būtu izprast krāsu toņus un atkārtoti nopirkt to pašu, kas jau reiz iepaticies, ir jāsaprot ko nozīmē ciparu kombinācijas uz matu krāsām, jeb krāsu kodi. Lielākoties ražotāji izvēlas krāsu toņus apzīmēt ar trīs ciparu kombinācijām, protams, ir arī izņēmumi, taču ir labi ja zinām vismaz vienu krāsu toņa noteikšanas veidu.

Apzīmējot krāsas toni ar trīs cipariem 1. cipars nozīmē pamatkrāsu, 2. Krāsas toni un 3. Mirdzuma toni. Vairāku matu krāsu ražotāju cipari tulkojami šādi:

Pamatonis

  1. Melns
  2. Brūni melns
  3. Tumši brūns
  4. Vidēji brūns
  5. Gaiši brūns
  6. Tumši blonds
  7. Blonds
  8. Gaiši blonds
  9. Bāli blonds
  10. Gandrīz balts

Tonis un mirdzums

  1. Zilgans
  2. Pelēcīgs
  3. Zeltains
  4. Vara
  5. Sarkanbrūns
  6. Sarkans gaišajos toņos un violets tumšajos toņos