otrdiena, 2016. gada 5. janvāris

Tonālie līdzekļi

Tonālie līdzekļi mēdz būt dažāda veida. Tie atšķiras pēc konsistences, efektivitātes un pats galvenais pielietojuma. Viena daļa tonālo līdzekļu veidoties, lai ādai piešķirtu viendabīgu toni un padarītu to tumšāku vai gaišāku, taču citi lai nomaskētu ādas defektus, piemēram, krunciņas izsitumus vai tumšos lokus zem acīm.

Iegādājoties kādu no tonālajiem līdzekļiem, jau iepriekš vajadzētu zināt kādam no iepriekšminētajiem nolūkiem to lietosiet, jo līdzekļi, kas paredzēti toņa piešķiršanai būs šķidrāki un varētu tik labi nenomaskēt visus defektus, taču ja izvēlaties līdzekli defektu maskēšanai tad tam būtu jābūt mazliet gaišākam par jūsu ādas krāsu un tā konsistence būs biezāka līdz ar to uzklāts pa visu seju tas varētu izskatīties smagnējs.

Visefektīvākais veids, kā lietot tonālos līdzekļus ir izmantot gan ādas tonētāju, gan maskētāju kas varētu būt, piemēram, tonālais sejas korektors neliela zīmulīša izskatā. Tonālie līdzekļi veikalos ir pieejami visdažādākajos iepakojumos un dažādās konsistences.

Kādi tonālie līdzekļi pieejami:


  • Krēmveida
  • Zīmuļveida
  • Putu veida
  • Pūderveida
  • Gēlveida

Tonālajiem līdzekļiem bieži vien tiek pievienotas dažādas ādas stāvokli uzlabojošas vai saudzējošas vielas, kas palīdz mums nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, piemēram, mitrināt ādu un izskatīties satriecoši. Tonālo līdzekļu lietošana ir īpaši labvēlīga gada aukstākajos periodos, jo krēma kārtiņa pasargā sejas ādu no aukstā gaisa nelabvēlīgās iedarbības.

Kam jāpievērš uzmanība

Lietojot tonālos līdzekļus, paralēli būtu jāpievērš uzmanība ādas attīrīšanai, jo tonālie līdzekļi satur krāsu pigmentus, kā arī citas vielas, kas varētu aizsprostot ādas poras, ja tie netiek regulāri notīrīti, piemēram, pirms gulēt iešanas, jo ādai vismaz pāris stundas dienā ir jāļauj atpūsties.

Kas ir tonālie līdzekļi

Tonālie līdzekļi ir veids, kā noslēpt visu nevēlamo un izskatīties perfekti, taču jāatceras, ka šie līdzekļi tikai apslēpj defektus, bet necīnās ar tiem un, lai arī kādas pildvielas tiem būtu pievienotas, lai patiesi cīnītos ar krunciņām, izsitumiem vai ko citu būs jālieto citi, speciāli tam domāti līdzekļi.